Lid worden van de Feinteboun?

Natuurlijk spreekt jou de Feinteboun ontzettend aan, je wilt graag meedenken en organiseren van ons dorpsfeest, dus je wilt graag bij de Feinteboun, maar kan dat allemaal zo maar?
Ben je een jongeman van 16 jaar (of ouder) en woon je in Aldtsjerk of Readtsjerk? Dan is er de mogelijkheid dat je per direct bij de Feinteboun kan! Je maakt even kenbaar bij de voorzitter dat je bij de Feinteboun wilt en hij nodigt je dan tezijnertijd uit om een vergadering bij te wonen als er minder dan twintig personen lid zijn van de vereniging.
In deze vergadering stel je jezelf even voor en begin je meteen mee te denken met de organisatie van het feest. Je eerste jaar kun je zien als een soort van "stageperiode". Je draait een aantal vergaderingen mee en heel belangrijk: het dorpsfeest! Want misschien vind je er wel helemaal niets aan.  Als alle leden het er mee eens zijn dat jij lid wordt van de vereniging… Mag je jezelf een volwaardig lid van de Feinteboun noemen! Ps – staat goed op je CV.

Lid af worden van de Feinteboun?

Het lidmaatschap van de Feinteboun is natuurlijk niet voor het leven, zoals eerder gezegd, elders op de pagina, is de Feinteboun een club mannen tussen de 16 en de 30 jaar welke het dorpsfeest in Aldtsjerk organiseert. 
De leeftijd van 30 jaar bereiken is een reden om uit de Feinteboun te vloeien, eerder mag natuurlijk ook. Dan maak je dit kenbaar bij het bestuur van de Feinteboun. Trouwen was van oudsher ook een reden om uit de Feinteboun te vloeien, logisch, want op het moment dat er getrouwd wordt, ben je Feint af.
Om de jongere garde een vlottere kans te geven om binnen te treden bij de Feinteboun is de volgende restrictie ook van kracht geworden tijdens het vereniging worden van de Feinteboun in 2008.            Als een lid “vader” wordt, gewenst of ongewenst, word ook aan hem de vriendelijke oproep gedaan om uit de Feinteboun te treden..

 

 

 

 

 

 

 

Agenda 2014

Januari

Februari

Maart

April
26 april
Koningsdag

Mei
22 - 25 mei
dorpsfeest Oentsjerk

Juni
13 & 14 juni
dorpsfeest Aldtsjerk/Readtsjerk

Juli
5 juli
Gigantenfestival Aldtsjerk

Augustus
31 juli - 4 augustus
Wergeaster Merke

21 - 23 augustus
Gytsjerkster feest

September

Oktober

November

December
31 december
carbidschieten